Open

Nieuws

29/11/2021

De beste all-seasonband van 2021

De beste all-seasonband van 2021
De all-seasonband is ideaal omdat je jouw banden niet tussentijds hoeft te vervangen voor seizoen specifieke banden. Zo rij je het hele jaar door dezelfde band.

De beste all-seasonbanden

De kou is er weer. Dat betekent dat het weer tijd is om je zomerbanden te wisselen. Wil je liever het hele jaar door met dezelfde banden rijden? Dan is de all-seasonband echt iets voor jou.

Deze banden hebben speciale eigenschappen in elk seizoen. Ze worden getest onder alle weersomstandigheden om zo te beoordelen welke band het beste presteert. Waar moet je nu op letten bij de keuze voor je all-seasonbanden?

Een van de belangrijkste punten waar de band goed op moet scoren is een korte remweg. Autoweek heeft verschillende all-seasonbanden getest en uit die test blijkt dat de winterband een iets kortere remweg heeft onder winterse omstandigheden. De zomerband daarentegen presteert uiteraard het minst.

Verder worden de banden getest op het bochtgedrag, slalom en tractie op sneeuw, aquaplanning, geluid en rolweerstand op een droge weg. Uit de tests blijkt dat de all-seasonband hier indrukwekkend op presteert, echter zijn er wel veel verschillen tussen de all-seasonbanden.

 

Maar welke band is nu het best?

Meerdere merken scoren goed in de test. Lees de test hier of laat je informeren door je Carteam autobedrijf.

Terug naar overzicht